1. Головна
  2. Всі новини
  3. Зворотна планка — вправа, яка допоможе зміцнити всі групи м'язів
Новини компанії

Зворотна планка — вправа, яка допоможе зміцнити всі групи м'язів

18.02.2021
Зворотна планка — вправа, яка допоможе зміцнити всі групи м'язів

Зворотна планка — вправа, яка допоможе зміцнити всі групи м'язів

Якщо ви вже знайомі з вправою, яка називається планка, то прийшов час познайомитися з її не менш корисним побратимом. Отже, зворотна планка — це одна з найбільш корисних вправ, в якій задіяна лише власна вага. Її також називають висхідною планкою або Пурвоттанасаною.

При цій вправі зміцнюється нижня частина спини, сідниці, підколінні сухожилля і м'язи кора. Важливо розуміти, як правильно її виконувати.



Виконуючи зворотну планку, можна розтягнути всю передню частину тіла. Ця вправа ідеально підходить для тих, хто велику кількість часу проводить в сидячому положенні.

Щоб виконати зворотну планку, спочатку потрібно сісти, при цьому витягуємо ноги прямо перед собою. Долоні повинні лежати на підлозі з боків. Пальці рук направляємо вниз до пальців ніг.

Щільно притискаємо руки і п'яти до підлоги, при цьому поступово піднімаємо стегна і вирівнюємо тіло, напружуємо м'язи Преса.

Якщо складно відразу стати в планку, спочатку випрямляємо одну ногу, а вже потім другу. Потрібно спробувати зафіксуватися в такому положенні тридцять секунд, потім повільно опуститися в початкове.

Не опускайте стегна вниз, потрібно, щоб лінія була прямою між ногами і корпусом. Якщо болять зап'ястя, можна робити зворотну планку на ліктях.

Найголовніше тренуйтеся в одязі яка не обмежує рухів!!

Підпиcуйся на MEGASPORT

Отримай знижку 10% на першу покупку*

Відправляючи заявку Ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

*Знижку можна використати один раз на новинки, при замовлені на суму від 2500 грн

Оберіть які пропозиції вас цікавлять:

Завантаж додаток і отримай

  • Персональні знижки та акції
  • Зручну навігацію по каталогу
  • Швидкий доступ до кабінету