1. Головна
  2. Всі новини
  3. Високотехнологічні кросівки Nike Alphafly не потрапили під заборону на змаганнях
Новини брендів

Високотехнологічні кросівки Nike Alphafly не потрапили під заборону на змаганнях

07.02.2020
Високотехнологічні кросівки Nike Alphafly не потрапили під заборону на змаганнях

Нова модель високотехнологічних кросівок Nike Zoom Alphafly Next% не потрапила під заборону на змаганнях з бігу. Про це пише BBC Sports з посиланням на заяву компанії.

«Ми раді, що серія Nike Zoom Vaporfly і Nike Zoom Alphafly Next% залишилися легальними. Ми продовжимо діалог з Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IAAF) і індустрією про нові стандарти », - сказано в заяві Nike.

Як пише The Wall Street Journal, продажі Nike Zoom Alphafly Next% почнуться в кінці лютого. Таким чином Nike виконає ще одну вимогу IAAF - про термін роздрібних продажів до змагань - і зможе розраховувати на використання Alphafly під час марафонів літньої Олімпіади в Токіо - 2020.

31 січня Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій встановила нові правила для кросівок, які використовуються на змаганнях. Тепер професійні бігуни не зможуть одягати кросівки, які містять більше однієї вуглецевої пластини, мають висоту підошви 40 міліметрів і перебували у відкритому продажі менше чотирьох місяців до старту змагань.

Приводом для посилення вимог стало використання лінійки високотехнологічних кросівок Nike Vaporfly. Видання The New York Times виявили, що через свою конструкцію вони покращують результати бігунів на 4-5%. Олімпійський чемпіон Еліуд Кіпчоґе в 2018 році побив світовий рекорд на марафонській дистанції серед чоловіків в кастомізованих Vaporfly.

У тому ж році Кіпчоге став першою людиною, який пробіг марафон менше, ніж за дві години. Спортсмен був взутий в прототип нової моделі Nike AlphaFly. Повідомлялося, що в цих кросівках три вуглецеві пластини, а висота підошви становить 50 міліметрів. Звучали припущення, що Nike Alphafly покращує результати бігунів на 7-8% і можуть бути заборонені на змаганнях.




Підпиcуйся на MEGASPORT

Отримай знижку 10% на першу покупку*

Відправляючи заявку Ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

*Знижку можна використати один раз на новинки, при замовлені на суму від 2500 грн

Оберіть які пропозиції вас цікавлять:

Завантаж додаток і отримай

  • Персональні знижки та акції
  • Зручну навігацію по каталогу
  • Швидкий доступ до кабінету