1. Головна
  2. Всі новини
  3. Справа братів Даслер: Adidas і Puma
Новини брендів

Справа братів Даслер: Adidas і Puma

04.07.2024
Справа братів Даслер: Adidas і Puma

100 років тому у німецькому містечку Герцогенаурах розпочалась спільна історія двох всесвітньо відомих спортивних брендів Puma та Adidas. 

Саме у 1924 році рідні брати, Рудольф та Адольф Дасслери, засновують "Gebrüder Dassler Schuhfabrik" ("Взуттєва фабрика братів Дасслер"). Аді займається розробкою нових моделей, а Руді —  рекламою та маркетинговими стратегіями. Їхні кросівки швидко здобувають популярність завдяки інноваційним дизайнам та високій якості.

Видатною подією для компанії стають Олімпійські ігри 1936 року, де американський бігун Джессі Оуенс у взутті Dassler блискуче виступив на змаганнях, вигравши кілька золотих медалей та встановивши світовий рекорд.

У 1948 році через суперечку брати розривають співпрацю, тож спільна справа Дасслерів офіційно припиняє своє існування. Адольф створює свій власний бренд Adidas (абревіатура від Аді Дасслер), а Рудольф — "Ruda" (пізніше перейменовану в Puma). Обидві компанії стають лідерами світового ринку спортивного одягу та взуття, конкуруючи одна з одною на численних спортивних подіях та в рекламних кампаніях.

Суперництво між компаніями стимулювало інновації та розвиток спортивної індустрії протягом десятиліть. Наразі Adidas і Puma продовжують залишатися одними з найвідоміших спортивних брендів у світі, пропонуючи широкий спектр продукції для спортсменів та любителів спорту.

А що обираєте Ви - Puma чи Adidas?

Підпиcуйся на MEGASPORT

Отримай знижку 10% на першу покупку*

Відправляючи заявку Ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

*Знижку можна використати один раз на новинки, при замовлені на суму від 2500 грн

Оберіть які пропозиції вас цікавлять:

Завантаж додаток і отримай

  • Персональні знижки та акції
  • Зручну навігацію по каталогу
  • Швидкий доступ до кабінету