1. Головна
  2. Всі новини
  3. 6 порад, як повернутися до тренувань після свят!
Новини спорту

6 порад, як повернутися до тренувань після свят!

08.01.2020
6 порад, як повернутися до тренувань після свят!

Порада 1. Налагодити режим дня

Важливо першим же ділом зробити саме це. Під режимом дня мається на увазі звичний для вас розпорядок сну і бадьорості. Якщо складно лягати спати вчасно, скористайтеся старими дідівськими методами: заспокійливі трави, гаряча ванна перед сном, нудна книга, або навіть зверніться до методу «порахувати овець». Головне, не вживайте алкоголь - він у цьому питанні не найкращий помічник.

Порада 2. Детокс

Організм після новорічних смаколиків і вживання алкоголю, як правило, сильно перевантажений і потребує очищення і відновлення. Дотримуйтесь питного режиму - пийте 1,5-2 літра чистої води в день. Можна пройти програму детокс з корисних смузі, або просто вживати більше овочів і фруктів, легку їжу в вигляді риби. Намагайтеся використовувати більш корисні методи обробки - запікання, приготування на пару.

Порада 3. Режим харчування

Повертайтеся в звичний режим харчування: 5-6 разів на день, як це було до новорічної вакханалії. Обов'язково снідайте вранці - в перші півгодини після пробудження. Далі робіть проміжок в 3-4 години між прийомами їжі. Радимо вам скористатися таймером на телефоні: перші пару тижнів без нього буде непросто. Зате організм швидше згадає, як це було, і ввійде в режим.

Порада 4. Відновлення обмінних процесів

Після великої кількості жирної їжі, яку всі ми вживали за новорічним столом, алкоголю і солодких шипучих напоїв, організм як правило затримує рідину. Часто візуально видно набряклість, обмінні процеси уповільнені. Допоможуть СПА-процедури: обгортання, сауна, лімфодренажні масажі.

Порада 5. Тренування

Коли всі попередні поради будуть виконані, пора переходити до активного тренувального режиму. У всякому разі, поки ви не налагодите режим сну і обмінні процеси, а також не припините вживати алкоголь, про активні тренування навіть і не думайте - тільки нашкодите здоров'ю! Якщо ще не відновилися фізично від свят, віддайте перевагу таким напрямам як йога, пілатес, розтяжка, дихальні практики, плавання.

Якщо організм прийшов в норму, починайте втягуватися в процес з легких кардіотренувань. Це може бути активна ходьба на біговій доріжці, велотренажер або еліпс. Силові тренування проводьте тільки в режимі «Лайт ОФП». Виберіть стандартний комплекс з присідань, випадів, віджимання, скручувань на прес і планки. Робіть кількість повторень мінімум на 20-30% менше, ніж робили до новорічних свят. Поступово збільшуйте навантаження.

У такому режимі необхідно тренуватися 2-3 тижні, залежно від рівня вашої підготовки. Якщо ви більш тренована людина і в свята не сильно захоплювалися, то при дотриманні режиму дня, харчування та легких тренуваннях повернетесь за пару тижнів до свого звичного ритму. А ось якщо ви і до свят не відрізнялися високим рівнем підготовки, та ще й 3 тижні просто лежали на дивані, то готуйтеся прийти в зал як в перший раз.

Порада 6. Купіть одяг спеціально для тренувань

Купівля спортивного одягу і екіпіровки поверне бажання до тренувань,а також буде:

- забезпечувати комфорт на тренуваннях і робити їх приємними для вас;

- налаштовувати вас на потрібний лад, навіть коли ви займаєтеся вдома.

Справжня мука - плавати без хороших аксесуарів для плавання, займатися в мокрих від поту речах з бавовни і постійно поправляти незручний бюстгальтер. Під кінець тренування ви проклянете найкрасивіший, але незручний одяг.

Навіть якщо ви займаєтеся вдома, спортивний одяг допоможе зробити тренування звичним. Проведіть кілька занять, і речі почнуть асоціюватися з фізичною активністю. Тепер, щоб налаштуватися на тренування, вам досить буде одягнути свій спортивний наряд.

Великий вибір спортивного одягу і екіпіровки на сайті MEGASPORT

Каталог жіночий і чоловічий

Вдалих тренувань!

Підпиcуйся на MEGASPORT

Отримай знижку 10% на першу покупку*

Відправляючи заявку Ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

*Знижку можна використати один раз на новинки, при замовлені на суму від 2500 грн

Оберіть які пропозиції вас цікавлять:

Завантаж додаток і отримай

  • Персональні знижки та акції
  • Зручну навігацію по каталогу
  • Швидкий доступ до кабінету