1. Головна
  2. Всі новини
  3. Токіо 2020, фінал Олімпіади та підсумки свята спорту
Новини спорту

Токіо 2020, фінал Олімпіади та підсумки свята спорту

12.08.2021
Токіо 2020, фінал Олімпіади та підсумки свята спорту

Олімпійські ігри 2020 офіційно завершились 8 серпня і представники кожної країни повезли додому свої здобутки. Так, загальний залік країн очолила команда спортсменів із США. Вони завоювали 113 медалей, з чим і вітаємо американських спортсменів. Це вже втретє команда із Сполучених Штатів очолює турнірну таблицю Олімпійських ігор.

На другій сходинці опинився Китай із здобутком у 88 медалей, серед яких 38 — золотих. Але китайський уряд залишився абсолютно незадоволеним таким результатом, сприйнявши друге місце власної збірної наче катастрофу національного масштабу. Тепер планується змінити не тільки очільників олімпійського комітету, а й тренерів команди, оскільки підготовку спортсменів з таким «провальним» результатом влада Китаю вважає неналежною.

Третьою у загальному заліку країн стала Японія. Олімпійці цієї збірної привезли додому 58 медалей. Загалом, на п'єдестал пошани підіймались спортсмени із 86 країн світу.

Україна посіла 44 сходинку у заліку з результатом в 19 медалей. Єдине «золото» команді приніс Жан Беленюк у дисципліні греко-римська боротьба. Срібних медалей у нашої збірної 6, а бронзових — цілих 12. Дякуємо нашим спортсменам та пишаємося досягненнями кожного із них.

Одним із цікавих феноменів на цій Олімпіаді став виступ збірної Сан-Марино. Цю маленьку країну з населенням у 33 860 чоловік та загальною площею у 61,2 км представляло 5 спортсменів, які спромоглись привезти із Токіо цілих 3 медалі.

Не меншим відкриттям Олімпіади 2020 стала збірна команда з Бермудських островів. Країна делегувала усього двох спортсменів, але вони спромоглись завоювати золоту медаль (з тріатлону).

Ну що ж, цьогоріч спортивна феєрія закінчилась. І усі країни вже почали підготовку до наступної зустрічі, яка має відбутися у Парижі (Франція) в 2024 році. Зичимо всім спортсменам сили і наснаги, та сподіваємось, що українська збірна у Франції зможе досягти набагато більших успіхів.

Готуючись до нових здобутків майбутнім олімпійцям будь-якого віку просто необхідні якісні спортивні аксесуари, хороше взуття та зручний одяг. І все це Ви можете знайти у нашому каталозі. Найкращі брендові речі і неймовірні новинки вже чекають на Вас.

Підпиcуйся на MEGASPORT

Отримай знижку 10% на першу покупку*

Відправляючи заявку Ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

*Знижку можна використати один раз на новинки, при замовлені на суму від 2500 грн

Оберіть які пропозиції вас цікавлять:

Завантаж додаток і отримай

  • Персональні знижки та акції
  • Зручну навігацію по каталогу
  • Швидкий доступ до кабінету