1. Головна
  2. Всі новини
  3. Технологія Nike Air Max
Новини брендів

Технологія Nike Air Max

27.04.2020
Технологія Nike Air Max

Історія Air Max - випадкова невипадковість

Своїй появі, технологія Nike Air Max зобов'язана авіаінженеру Френку Руді. У сімдесятих роках минулого століття він придумав особливу технологію амортизації на поліуретановій основі. Зі своїм винаходом він звернувся в безліч спортивних компаній, але скрізь отримав відмову.

Однак, коли нахаба, який намагався продати "повітряний балон", з'явився на порозі кабінету Філа Найта вдруге, дизайнер Тинкер Хетфілд отримав вказівку розробити перші моделі кросівок. Судячи з усього, Філ Найт зважився на тест технології тому, що дізнався про відмову від неї компанією Adidas. Саме тоді з'явилася технологія Nike Air, чиє удосконалення привело до створення технології Air Max.


Кросівки Air Max, в яких була реалізована однойменна технологія Air Max, з'явилися в 1987 році - це була модель Nike Air Max 87, відома нам сьогодні як Air Max 1. кросівки відразу ж отримали шалений успіх не тільки у професійних спортсменів, а й у людей , що віддають перевагу активному спосібу життя. Багато в чому, успіху кросівок, сприяло не тільки їх якість, але і рекламна компанія, створена для їх просування. Тоді, компанія Nike використовувала в своїй рекламі легендарну пісню Revolution від групи Beatles.


Уявіть собі, до цього моменту музичні треки англійської групи ще не використовувалися в рекламі на TV ніразу.

Особливості технології Air Max

Багато хто може задатися простим питанням, чим кросівки із застосуванням Air Max краще за інших? Чому їх так люблять? Відповідь досить проста. Перш за все, за їх якісну амортизацію, подушку Air Max, яку видно через спеціальне віконце в підошві кросівок.

Незалежно від кольору або версії, кросівки Nike Air Max пропонують Вам ряд переваг:

  • максимальний захист остеоартікулярної системи (якщо людською мовою, то навантаження на ступню, колінний суглоб і хребет в цих кросівках максимально знижена);
  • максимальний захист м'язів стопи від ударів і пошкоджень;
  • так само можна додати, що кросівки з технологією Air Max комфортні, легкі і надзвичайно міцні.

Щоб забезпечити Вам оптимальний рівень комфорту, кросівки Nike Air Max постійно поліпшуються. Так в 2006 році з'явилися зовсім нові кросівки Air Max 360 - на той момент єдині кросівки в світі, в яких замість серединної підошви виступала подушка Air Max. Завдяки такому рішенню, нова модель отримала ще більший запас міцності і зносостійкості.

Цікаво, але коли мова йде про технології Air або Air Max, багато і навіть ми використовують фразу "повітряна" подушка, тим самим маючи на увазі, що всередині подушки знаходиться повітря, але насправді, ця подушка заповнена азотом, тиск якого становить 1,75 бара.

1993 рік став особливим в історії бренду Nike, саме тоді вперше з'явилися кросівки, які мали прозорі вставки в задній частині підошви, що дозволило всім бажаючим розглянути технологію Air Max в дії. Через кілька років вийшли кросівки, які мають прозорий носок, а ще через два роки з'являються кросівки зі вставками по всій підошві. Сьогодні існує більше 40 серій кросівок, що використовують технологію Air Max, про найпопулярніші, але коротко, ми розповімо далі.

Відомий репер Eminem віддає перевагу кросівкам Nike Air Max 90. Починалося все суто через зручності взуття, але в подальшому компанія Nike уклала з ним контракт, після чого була випущена особлива лінійка іменних кросівок Емінема.

Співак і актор Кріс Браун (Chris Brown) має цілу колекцію кросівок 87-й, 90-й і 95-й моделей. Помітили, що 90-я модель дуже популярна у відомих людей?

Незважаючи на свою участь в розкручуванні технології Boost, репер Каньє Уест (Kanye West) - це, мабуть, найвідоміший любитель Nike. Розмір його колекції кросівок нікому невідомий, але на фото можна побачити зразки моделей 87-го і 90-го років.

Але всі рекорди б'є комік Кевін Харт (Kevin Hart), який має в своїй колекції все випущені на сьогоднішній день зразки кросівок з технологією Air Max.

При цьому, найпопулярнішими залишаються класичні кросівки Nike Air Max 90. Загадку успіху цієї моделі розгадати неможливо, але їх зручність безперечно, що підтвердить кожен власник, який має в колекції легендарні 90-стки.

Популярні кросівки з технологією Air Max

Nike Air Max 90

Кросівки Air Max 90 отримали надзвичайну популярність як у звичайних людей, так і у відомих людей шоу-бізнесу, які люблять унікальний стиль. Головною відмінністю 90-й серії від інших стала більша повітряна подушка Air Max.

https://megasport.ua/ua/product/air-max-90-leather_833412-100/

Nike Air Max 270

Air Max 270 - це модель 2018 року, яка багато в чому повторює минулорічну версію Air Max Day з повітряною подушкою Air Max по всій довжині підошви. В цілому, це відмінна лінійка кросівок, яка дозволяє долати великі відстані з максимальним комфортом. Вони традиційно користуються величезною популярністю у бігунів і баскетболістів. Завдяки своїм технічним характеристикам і високим комфортом при ходьбі, кросівки Air Max 270 широко використовуються людьми із зайвою вагою і великою статурою.

https://megasport.ua/ua/product/air-max-270_ah8050-003/


Більше моделей з технологією AIR MAX ви знайдете тут https://bit.ly/2KzgHjH

Підпиcуйся на MEGASPORT

Отримай знижку 10% на першу покупку*

Відправляючи заявку Ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

*Знижку можна використати один раз на новинки, при замовлені на суму від 2500 грн

Оберіть які пропозиції вас цікавлять:

Завантаж додаток і отримай

  • Персональні знижки та акції
  • Зручну навігацію по каталогу
  • Швидкий доступ до кабінету