1. Головна
  2. Всі новини
  3. Спортивні досягнення України 2023 року
Новини компанії

Спортивні досягнення України 2023 року

16.02.2024
Спортивні досягнення України 2023 року

Спортивні досягнення України 2023 року.


Українські спортсмени у 2023 році гордо представили нашу країну на міжнародній арені та здобули не мало перемог. На їхню честь лунав гімн України, а догори підіймався національний синьо-жовтий прапор. Згадаємо їх найгучніші перемоги.

Бокс. Олександр Усик у ніч проти 27 серпня нокаутував у дев'ятому раунді британця Даніеля Дюбуа та захистив титули чемпіона світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF, що наблизило його до звання "абсолюта".

Теніс. 2023 рік для українського жіночого тенісу був неймовірно успішним. Хотілось би відзначити повернення Еліни Світоліної, яка наприкінці травня стала переможницею ґрунтового турніру серії WTA 250 у Страсбурзі (Франція), дійшла до чвертьфіналу на Roland Garros, а потім змогла вийти до півфіналу Wimbledon. За підсумками року Еліна отримала престижну нагороду "Повернення року" від Жіночої тенісної асоціації (WTA) та повернула статус першої ракетки України.

Футбол. Вболівальники отримали незабутні емоції та враження від гри наших футболістів. Відзначимо, що вперше у своїй історії Україна візьме участь у футбольному турнірі Олімпійських ігор, оскільки молодіжна збірна змогла вийти до півфіналу Чемпіонату Європи. Також національна збірна України, під командуванням Сергія Реброва, показала гідний результат у відборі на Євро-2024, посівши третє місце в групі та потрапивши до плей-офу.

Чоловіча збірна України з футзалу вперше за вісім років кваліфікувалася та здобула путівку на Чемпіонат світу 2024.

Легка атлетика. 22-річна спортсменка з Дніпра Ярослава Магучіх виборола "золото" Європейських ігор, а також виграла чотири етапи Діамантової ліги, включно з фіналом сезону в американському Юджині, де встановила найкращий результат 2023 року у світі – 2,03 метра. Вона здобула "золото" чемпіонату Європи в приміщенні у Стамбулі, а також чемпіонату світу в Будапешті, що стало першою золотою медаллю для України з легкої атлетики за останні 10 років.

Європейські ігри-2023, які відбувалися у польському місті Краків, стали для України неймовірно продуктивними. Наша збірна посіла третє місце в підсумковому медальному заліку, здобувши 41 нагороду: 21 золоту, 12 срібних та 8 бронзових.

Це лише частина перемог українських спортсменів за 2023 рік. За цей рік вони показали всьому світу, що навіть в умовах війни здатні на великі звершення.

Все буде Україна! Разом до Перемоги!

Підпиcуйся на MEGASPORT

Отримай знижку 10% на першу покупку*

Відправляючи заявку Ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

*Знижку можна використати один раз на новинки, при замовлені на суму від 2500 грн

Оберіть які пропозиції вас цікавлять:

Завантаж додаток і отримай

  • Персональні знижки та акції
  • Зручну навігацію по каталогу
  • Швидкий доступ до кабінету