1. Головна
  2. Всі новини
  3. Reebok покарали на $ 25 мільйонів
Новини брендів

Reebok покарали на $ 25 мільйонів

07.10.2019
Reebok покарали на $ 25 мільйонів

Федеральна комісія з торгівлі США викрила компанію Reebok в обмані споживачів за допомогою неправдивої реклами.

Комісія назвала брехливими твердження про те, що кросівки Easy Tone і Run Tone зміцнюють і гармонізують роботу ніг і сідничних м'язів краще, ніж звичайна спортивна взуття. Якщо вірити виробникові, біг і ходьба в цих кросівках зміцнюють ахіллове сухожилля і литкові м'язи на 11%, а м'язи сідниць - на 28% краще, в порівнянні з простими кросівками. Крім того, рекламна компанія запущена Reebok з 2009 року стверджувала, не тільки про те, що дані моделі кросівок містять зазначені якості, а й те, що ці твердження підтверджені статистикою.

В ході розслідування, представники Reebok не тільки не змогли надати жодних доказів правдивості зазначених в рекламі властивостей, але і з'ясувалося, що здоров'ю деяких покупців кросівки завдавали шкоди - наприклад, людям, що мають проблеми з рівновагою.

Для того, щоб уникнути судового позову, Reebok погодилася виплатити компенсацію в розмірі 25 мільйонів доларів США. Ці кошти підуть на відшкодування грошей покупцям, які повірили рекламі і купили спортивне взуття, нібито що забезпечує зазначені в ній ефект. Тепер будь-який покупець, який придбав спортивне взуття під впливом брехливої реклами має право на доларову компенсацію. Подати заявку на компенсацію збитку можна на сайті Комісії.

Підпиcуйся на MEGASPORT

Отримай знижку 10% на першу покупку*

Відправляючи заявку Ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

*Знижку можна використати один раз на новинки, при замовлені на суму від 2500 грн

Оберіть які пропозиції вас цікавлять:

Завантаж додаток і отримай

  • Персональні знижки та акції
  • Зручну навігацію по каталогу
  • Швидкий доступ до кабінету