1. Головна
  2. Всі новини
  3. ​Льюїс Хемілтон став семиразовим чемпіоном "Формули-1". Він повторив рекорд Шумахера
Новини спорту

​Льюїс Хемілтон став семиразовим чемпіоном "Формули-1". Він повторив рекорд Шумахера

20.11.2020
​Льюїс Хемілтон став семиразовим чемпіоном "Формули-1". Він повторив рекорд Шумахера

Льюїс Хемілтон став семиразовим чемпіоном "Формули-1". Він повторив рекорд Шумахера

Приймаючи вітання від товаришів по команді, Хемілтон насилу стримував сльози

Пілот команди "Мерседес" Льюїс Хемілтон прийшов першим до фінішу на Гран-прі Туреччини і став семиразовим чемпіоном "Формули -1". До нього стільки ж раз чемпіоном ставав лише один гонщик - Міхаель Шумахер.

Недільну гонку, як відзначають коментатори, Хемілтон почав досить обережно і допустив пару невеликих помилок, намагаючись впоратися з керуванням на слизькій дорозі.

Однак десь на середині гонки він прийняв вірне рішення по зміні гуми, після чого впевнено контролював гонку, що і дозволило йому здобути ще одну перемогу.

Після першого місця на етапі в Туреччині на рахунку 35-річного Хемілтона 94 перемоги в гонках "Формули 1" - на три більше, ніж у легендарного німецького гонщика. В особистому заліку за підсумками року Хемілтон став недосяжним для найближчого переслідувача - напарника по команді "Мерседес "фіна Валттері Боттас.

Крім нинішньої перемоги, Льюїс Хемілтон ставав чемпіоном "Формули-1" в 2008, 2014 року, 2015-го, 2017, 2018 і 2019 роках. Приймаючи вітання від товаришів по команді, Хемілтон, все ще сидячи в боліді, насилу стримав сльози: "Кажу це всім хлопцям: мрії здійсненні".

"Формула-1": Хемілтон зрівнявся за кількістю перемог з Шумахером. Тепер він самий великий гонщик?

Глядачі називають Хемілтона кращим гонщиком нинішнього покоління, порівнюючи його лише з попереднім рекордсменом, непереможним колись Міхаелем Шумахером.

В одному з давніх інтерв'ю Бі-бі-сі Шумахер, відповідаючи на питання, чи може нова висхідна британська зірка "Формули -1" Луїс Хемілтон побити його власний рекорд, з упевненістю відповів: "Так, абсолютно".

Підпиcуйся на MEGASPORT

Отримай знижку 10% на першу покупку*

Відправляючи заявку Ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

*Знижку можна використати один раз на новинки, при замовлені на суму від 2500 грн

Оберіть які пропозиції вас цікавлять:

Завантаж додаток і отримай

  • Персональні знижки та акції
  • Зручну навігацію по каталогу
  • Швидкий доступ до кабінету