1. Головна
  2. Всі новини
  3. ​Фітнес - тренди 2015
Новини компанії

​Фітнес - тренди 2015

02.04.2015
​Фітнес - тренди 2015

З кожним роком заняття фітнесом набирає велику популярність. Саме тому американські вчені в ході опитування понад 3000 фахівців у сфері фітнесу та охорони здоров'я з практично всіх країн світу визначили провідні фітнес-тренди 2015 року.

Тож, 7 провідних світових фітнес-трендів в 2015 році:

  1. Вправи з використанням власної ваги.
  2. Високоінтенсивні інтервальні тренування.
  3. Силові тренування.
  4. Персональні тренування.
  5. Вправи для зниження ваги.
  6. Йога.

Тепер, ми більш детально розповімо про кожен вид фітнесу, який увійшов в цей список.

1. Вправи з використанням власної ваги.

Не дивлячись на те що вправи з використанням власної ваги існують дуже давно, свою популярність у фітнес-клубах по всьому світу, вони отримали лише в останні пару років. Однак невірним буде твердження, що такий вид тренінгу не використовувався раніше. Навпаки, вага тіла служила навантаженням для вправ з обтяженням з незапам'ятних часів. І тепер, оформлені в єдину систему, ці вправи лягли в основу цілісних програм, що полюбилися відвідувачам фітнес-клубів. Звичайні програми тренувань з використанням власної ваги вимагають мінімум обладнання, що робить цей ефективний вид фітнесу досить економічним. Більшість тих хто тренуються вважає, що вправи з використанням власної ваги обмежуються віджимання і підтягування, але насправді ці тренування набагато різноманітнішою.

2. Високоінтенсивні інтервальні тренування.

Ці тренування являють собою короткочасні періоди високоінтенсивних вправ, що чергуються з короткими періодами відпочинку. Як правило, тривалість однієї програми складає менше 30 хвилин (хоча тривалість деяких програм може бути значно більше). Незважаючи на відносну популярність, високоінтенсивні інтервальні тренування не потрапляли в огляди трендів аж до 2014 року, коли вони відразу зайняли 1-е місце, незважаючи на численні попередження респондентів дослідження про потенційну небезпеку. Багато відзначали, що цей вид програм приваблює клієнтів ненадовго, після чого вони починають цікавитися чимось ще. Інші назвали ці програми вельми популярними, але і потенційно травмонебезпечними. Незважаючи на попередження медичних працівників і фахівців з фітнесу про підвищений ризик отримання травми під час високоінтенсивних інтервальних тренувань, вони зберігають популярність у фітнес-клубах по всьому світу.

3. Силові тренування.

Силовий тренінг користується незмінною популярністю в різних секторах індустрії здоров'я та фітнесу, а також у самих різних груп клієнтів. Багато молоді учасники спеціалізованих групових програм і відвідувачі фітнес-клубів тренуються виключно з вільним вагою. Однак найчастіше більшість людей (чоловіки і жінки, молоді і літні люди, діти і навіть люди з хронічними захворюваннями) використовують силовий тренінг для розвитку та підтримки силових якостей. Багато фітнес-професіоналів зараз включають силові вправи в комплекс тренувань для своїх клієнтів або пацієнтів. Нерідко силовий тренінг застосовується в реабілітаційних програмах для людей із захворюваннями серця і легенів, з порушенням обміну речовин.

4. Персональні тренування.

Чим більше великі знання має персональний тренер, чим більше сертифікатів він отримує, тим більш різноманітною може бути сфера його діяльності. Хоча учасники опитування і допускали відмінність між спеціалізацією тренерів (наприклад, робота в невеликих групах або проведення індивідуальних занять), в одному вони були єдині - переоцінити роль персональних тренерів в сучасній системі фітнесу та охорони здоров'я неможливо. Персональні тренери потрібні у всіх областях фітнес-індустрії та охорони здоров'я: в комерційних і громадських установах, корпоративному велнес, для проведення тренувань відповідно до медичних програм. Також деякі тренери відкривають власні компанії і працюють незалежно.

5. Вправи для зниження ваги.

Зниження ваги і фізичні навантаження тепер незмінно асоціюють один з одним, більше того - тепер всі програми по зниженню ваги, що відводять важливу роль обмеженню кількості споживаних калорій, доповнюються програмою тренувань. Згідно з дослідженням 2015 року, організації, особливо комерційні компанії, що займаються розробкою програм зниження ваги, будуть продовжувати розробляти не тільки дієти, але і рекомендувати регулярні тренування. Подібне поєднання фізичного навантаження і обмеження калорійності харчування і є ключовим для програм по зниженню ваги і допомагає дотримуватися правильного режиму. Більшість розтиражованих дієтологічних програм включають щоденні вправи і рекомендації по харчуванню.

6. Йога.

Йога підрозділяється на безліч напрямків, включаючи в себе пауер-йогу, Йогалатес і Бікрам-йогу (різновид, практикуемую в теплих і вологих приміщеннях). Також існує йога Айенгара, аштанга-, віньяса-, кріпалу-, ануара-, кундаліні-, Шівананди-йога. Виходять численні книги і відеопосібники, зростає число сертифікаційних курсів з різних напрямків йоги. Щороку йога немов заново відкриває себе, стаючи все більш привабливою формою тренувань.

7. Фітнес-програми для літніх людей.

Професіонали фітнес-індустрії можуть скористатися зростанням цього сектора ринку, і запропонувати людям похилого віку спеціалізовані програми тренувань з урахуванням їх віку. Літнім людям, які ведуть активний спосіб життя (швидше за все, вони і раніше займалися спортом), комерційні та громадські організації можуть також запропонувати участь у більш інтенсивних силових тренуваннях або командних іграх. Навіть менш підготовлені люди можуть відвідувати функціональні тренування - це допоможе їм поліпшити баланс і здатність справлятися з повсякденними справами. Повоєнне покоління тепер знаходиться в пенсійному віці, і зараз у них більше можливостей розпоряджатися наявними засобами, ніж у молодих. Тому фітнес-клуби повинні приділити більше уваги цьому стрімко зростаючому ринку. Фітнес-програми для літніх - один з найсильніших трендів 2015 року.

Тепер ви знаєте про всі провідні тренди у сфері фітнесу і можете вибрати саме той який найбільше вам сподобається і підійде. Займайтеся спортом і будьте здорові!

 

Підпиcуйся на MEGASPORT

Отримай знижку 10% на першу покупку*

Відправляючи заявку Ви погоджуєтесь на обробку персональних даних

*Знижку можна використати один раз на новинки, при замовлені на суму від 2500 грн

Оберіть які пропозиції вас цікавлять:

Завантаж додаток і отримай

  • Персональні знижки та акції
  • Зручну навігацію по каталогу
  • Швидкий доступ до кабінету